İzmir'de Son Dakika

Kadınlar Günü'nde sanat ve felsefe sohbeti

Türkiye'nin tanınmış felsefe hocalarından Prof. Dr. Ahmet Arslan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde (yarın), dinleyicileriyle Sergül Okay Sanat Galerisi'nde sanat ve felsefe sohbeti yapacak.
Kadınlar Günü'nde sanat ve felsefe sohbeti
Haberler / Yaşam
7 Mart 2025 Cuma 15:07

Ülkemizin felsefe alanında etkin isimlerinden biri olan Prof. Dr. Ahmet Arslan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Sergül Okay Sanat Galerisi’nde sanat ve felsefe üzerine sohbet edecek. Çok sayıda kitabı ve çeviri eseri bulunan, aynı zamanda Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde Felsefe bölümünün kurucusu olan Prof. Arslan, uluslararası alanda da etkin bir kariyere sahip… Prof. Arslan ile dinleyicileri, Sergül Okay Sanat Galerisi’nde yarın saat 16.00’da bir araya gelecek..

PROF. DR. AHMET ARSLAN KİMDİR?

Ahmet Arslan 1944 yılında Şanlıurfa'da doğdu. Lisans ve lisans üstü öğrenimini Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Felsefe bölümünde yaptı. 1978 yılında doçent, 1988 yılında profesör oldu. 1979 yılında Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde (o zamanki adı Sosyal Bilimler Fakültesi) Felsefe bölümünü kurdu. Yirmi yıl boyunca bu bölümün başkanlığını yürüttü. 1996 yılından bu yana Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nün başkanlığını yürütmekte olan yazar İngilizce, Fransızca, Almanca ve Arapça bilmektedir. Osmanlı Kelam düşüncesi, Ortaçağ İslam Felsefesi, İkçağ Yunan Felsefesi alanlarında kitap ve makaleleri bulunan yazarın ayrıca çeşitli Batı dilleri ve Arapça'dan yaptığı çok sayıda çevirisi vardır.

Ahmet Arslan'ın Kemal Paşa-zade'nin Tehafüt Haşiyesi, İstanbul, 1987; Haşiye Ala't-Tehafüt Tahlili, İstanbul, 1987; İbni Haldun, 3. Baskı, Ankara, 2002; Felsefeye Giriş, 8. Baskı, Ankara, 2005; İslam Felsefesi Üzerine, Ankara, 1999; İslam, Demokrasi ve Türkiye, 2. Baskı, Ankara, 1999; İlkçağ Felsefe Tarihi (Başlangıçlarından Atomculara Kadar), İzmir, 1995 adlı eserlerinin yanı sıra Aristoteles, Metafizik, 2. Baskı, İstanbul, 1996; F. Rosenthal, Erken İslam'da Mizah, İstanbul, 1997; F.A. Lange, Materyalizmin Tarihi ve Günümüzdeki Anlamının Eleştirisi, 2.Baskı, İstanbul, 1998; Farabi, İdeal Devlet (El-Medinetü'l-Fazıla), 2. Baskı, Ankara, 1997; İlimlerin Sayımı (İhsaü'l-Ulum), Ankara, 1999; Mutluluğun Kazanılması (Tahsilüs-Saade), Ankara, 1999; Lenn E. Goodman, İslam Hümanizmi, İstanbul, 2006 adlı çevirileri bulunmaktadır.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL TÜRKİYE POLİTİKA EKONOMİ YEREL YÖNETİMLER DÜNYA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ ASAYİŞ SAĞLIK KÜLTÜR SANAT MAGAZİN SPOR RÖPORTAJLAR GENEL
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2025 İzmir'de Son Dakika